dissabte, 28 de juny del 2014

2 PEL·LÍCULES: 2 MANERES DE MIRAR




























Dues pel·lícules que són dues maneres diferents de mirar:

"Qui ètes-vous Polly Maggoo?" (1966), del fotògraf americà William Klein.

"The Bling Ring" (2013), Sofia Coppola.

A part de l'any de realització, quasi 50 anys de diferència les separen; el preciós blanc-i-negre de Klein enfront dels colors reality filmats a L.A. per la nostra directora favorita, hi ha sobretot dues maneres d'interpretar la realitat en el present de cadascuna.
Si l'any 1966, s'anava imposant la fascinació cap a una nova cultura de la imatge (magnificada pels nous mitjans de comunicació, sobretot les revistes, la televisió i el cinema...) basada en la moda i les seves models; al 2013 l'atenció màxima ha derivat cap a les celebrities i la seva way of life, que inunden les pantalles d'arreu i que aquestes no paren de narrar-nos.

A "Qui ètes-vous Polly Maggoo?", William Klein amb una fotografia preciosa (es nota que venia del món fotogràfic) explica la història d'una model, inolvidable i fantàstica Dorothy MacGowan,  que és pretesa per un ric príncep mentres va sent entrevistada per un omnipresent periodista...

Plena de moments icònics, ensenyava un món i una manera de viure que no éren habituals i la recerca de l'estètica perfecta encarnada en unes noies de perfecció quasi irreal segons els cànons de l'època, vestides de modernitat.




































































A "The Bling Ring", basada en fets reals, explica la història d'una colla de joves de Los Angeles, que entren d'amagat a cases d'alguns famosos per robar-los sobretot roba.

A "The Bling Ring" hi ha a temps real aquesta fascinació juvenil desmesurada pels objectes i el consum. Hi ha aquest ús malentès de les xarxes socials i una fugida endavant: malaltisa i nihilista.
Hi ha aquestes celebrities d'última generació convertides en mirall d'una generació despistada.


























Sofia Coppola, un cop més, es mou com un peix dins l'aigua en aquest existencialisme contemporani vestit de modernitat i melancolia filmant aquesta pandilla que entrava d'amagat a les cases dels famosos per robar-los sabates, vestits, bolsos i altres artícles de luxe...





































































"The Bling Ring", està ple de moments d'auteur per part de la Coppola i si la podeu veure en dvd no us perdeu els extres perquè hi ha un parell de documentals sobre la banda real de joves lladres que va inspirar la pel·lícula...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada